Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Εικονική Πραγματικότητα και Προσομοιώσεις για Χειρουργική Κατάρτιση.

 Ένα οπτικό περιβάλλον που δείχνει ανατομικές δομές για την προσέγγιση  των ιατρών και  για την εκμάθηση των βασικών χειρουργικών χειρισμών.        
Το περιβάλλον αυτό επιτρέπει την απεριόριστη πρακτική, περιορίζεται μόνο από τον ρεαλισμό του εικονικού χειρουργικού πεδίου.      
 Αποτελεί λοιπόν  ένα επαρκή εγχειρίδιο για την μελέτη, την εξάσκηση και την προετοιμασία των χειρούργων γιατρών πριν από οποιαδήποτε εγχείρηση για την όσο καλύτερη προσέγγιση της. 



   
 Οι εφαρμογές της  εικονικής πραγματικότητας σε χειρουργική επέμβαση με τη μεσολάβηση  υπολογιστή είναι ι η ενσάρκωση της εικονικής πραγματικότητας.    Στη διαδικασια αυτή  χρησιμοποιείται μια κάμερα 3D και  ένα κράνος με οθόνες  και ένα γάντι δεδομένων. Ενας φοιτητής της ιατρικής μπορεί να μάθει ανατομία από μια νέα προοπτική με εξελιγμένα μέσα, ή μπορούν να εξασκηθούν χειρουργική με ‘ζωντανές ’ διαδικασίες, με νυστέρι και σφιγκτήρες. 
Η εικονική πραγματικότητα  επιτρέπει στους χειρουργούς να ασκούν εκατοντάδες διαδικασίες πριν από την επαφή των ασθενών. 

 Μ αυτόν τον τρόπο ο ασθενείς δεν ενέχει τον κίνδυνο λάθος του γιατρού. Δεδομένου ότι οι ιατροί με λιγότερη εμπειρία είναι γενικά πιο πιθανό να παράγουν τα λάθη. Οι προσομοιώσεις εικονικής πραγματικότητας θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά κάποιο ενδεχομένως λάθος γιατρού. 
Η εικονική πραγματικότητα αποτελεί ένα μεγάλο βήμα της εξέλιξης της επιστήμης που έφερε τη λύση σε πολλά προβλήματα που ταλάνιζαν τους ανθρώπους για δεκαετίες. Αναμφισβήτητα έχει επιφέρει κυρίως θετικά αποτελέσματα και θα συνεχίσει να προσφέρει στους διάφορους τομείς και να εξελίσσεται όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου. Είναι γεγονός πως έδωσε απάντηση σε προβλήματα που για μεγάλο χρονικό διάστημα θεωρούνταν άλυτα. Πολλές ψυχολογικές, νοητικές και σωματικές αδυναμίες αντιμετωπίστηκαν χάρη στην πρωτοποριακή αυτή μέθοδο. Η εικονική πραγματικότητα δίνει λοιπόν την ευκαιρία με τυχόν δυσκολίες να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο βελτιώνοντας και διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους, χαρίζοντας τους ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου